КРАТОК ПРИКАЗ НА МУЗЕИТЕ:

 • Музеј во Делчево

  Види на мапа

  За првпат археолошко-етнолошката збирка е отворена на 19.11.2001 година како тематска изложба- “ Пијанец од праисторијата па до денес”. Археолошкиот дел од музејот содржи предмети од неолоитот (5.000 год п.н.е) па се до доцниот среден век (14 век од н.е). Вклучува предмети изработени од керамика, камен, метал и стакло. Предметите се од различи типови и […]

  Погледни место
 • Музеј во Берово

  Види на мапа

  Музејот на Берово е местото каде би требало да го почнете запознавањето со Берово. Сместен е во прекрасна зграда во самиот центар на градот, која е реконструирана во духот на оригиналната архитектура од крајот на 19-ти век, за која беровчани се сентиментално врзани бидејќи е еден од препознатливите елементи на градот. Исто така значајно е […]

  Погледни место
Оди најгоре